MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Tu znajdziesz lodziarnie w Wołominie. Odkryj kuszące samkiem miejsca

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Najlepsze lody w Wołominie
Najlepsze lody w Wołominie SherSor
Zobacz, gdzie zlokalizowane są lodziarnie w Wołominie. Sezon letni z pewnością nie może obejść się bez lodów. Trudno wyobrazić sobie gorący, słoneczny dzień bez tego ożywczego deseru. Przeczytaj kilka ciekawostek o tym przysmaku. Zajrzyj do katalogu firm i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Wołominie.

Spis treści

Lodziarnie w Wołominie

Przejrzyj katalog firm i zdecyduj, gdzie wyskoczysz na lody. Weź pod uwagę opinie innych klientów i odwiedź najlepsze miejsca.

Szukasz dalej? Kliknij i przeglądaj wszystkie lodziarnie w Wołominie

Jeśli nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Wołominie, daj znać właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody oferują lodziarnie w Wołominie?

  • Lody włoskie

Robione są z mieszanek w proszku, które łączy się z wodą. Maszyna zamraża powstałą masę. Podaje się je w formie stożka w waflu. W procesie produkcji napowietrza się je, a ich temperatura jest wyższa niż innych lodów. Mają delikatną, kremową konsystencję. Najpopularniejsze są śmietankowe i czekoladowe, ale występują też inne smaki, np. malinowe, pistacjowe, truskawkowe. A do tego możemy poprosić o polewę w różnych smakach.

  • Lody amerykańskie, czyli tzw. świderki

Mają miękką, kremową konsystencję, bardziej zwartą, a temperaturę mrożenia niższą. Również są podawane w waflu w formie stożka. Pomijany jest jednak zabieg napowietrzania. Dlatego też ich wygląd jest trochę inny niż lodów włoskich, natomiast występują w podobnych smakach.

  • Lody wegańskie

Są inne niż pozostałe pod tym względem, że nie posiadają w swoim składzie produktów odzwierzęcych. To najczęściej sorbety bądź lody sporządzane z wegańskich zamienników np. mleka kokosowego, sojowego lub z nerkowca z dodatkiem owoców. Mają takie same walory smakowe, jak te tradycyjne i na pewno zdrowe.

To warto wiedzieć

Czy wiesz, że...

W czasach powojennych produkcja lodów rozwinęła się na szerszą skalę. Lodziarze Przyrządzali je w maszynkach. Podawano je na andrutach lub waflach. Pojawiły się również te na patyku. Lodziarnie w Wołominie powstawały w okolicach centrum i najbardziej ruchliwych ulicach. Lody można było dostać tylko w okresie letnim, dlatego był to deser, na który czekano cały rok i posiadał on duże zainteresowanie w sezonie.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na wolomin.naszemiasto.pl Nasze Miasto