MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na...
fot. Maksim Shebeko/123RF

Zestaw do grilla, który pokochasz. Poznaj te akcesoria do grillowania – z nimi przygotujesz smaczniejsze i zdrowsze dania z rusztu

Metalowe tacki

Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grozi to kapaniem tłuszczu lub marynaty na węgle czy wpadaniem w nie kawałków jedzenia. W efekcie powstają opary rakotwórczych związków, które przenikają do żywności. Tłuste mięsa, produkty marynowane i drobne warto piec na tacce, najlepiej stalowej. Ta aluminiowa nie jest polecana zwłaszcza do składników kwaśnych (w marynacie z octem lub sokiem z cytryny, owoców), ponieważ w takim środowisku niepożądane jony glinu szybciej przenikają do jedzenia.

Zobacz również

Tęgie Chłopy w Kielcach. Zespół wystąpił w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

Tęgie Chłopy w Kielcach. Zespół wystąpił w Kieleckim Centrum Kultury [ZDJĘCIA]

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Na pokazy lotnicze w Gliwicach nie dało się dostać! Zobacz zdjęcia

Polecamy

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec

Pech polskich drwali w Mediolanie. Zadecydował... mały palec